O nas

ŠPANSKA VAS – Dobrote španskega podeželja.

Naše navdušenje nad odlično špansko kulinariko, temperamentnimi vini in kvaliteto druženja v barih ob tapasih in glasbi smo združili v koncept Španska vas. Podali smo se na špansko podeželje, kjer smo pri zadružnih proizvajalcih na deželi poiskali najboljše delikatese, vina, olive in olja ter se z njimi vrnili v Slovenijo. Tu skrbimo za promocijo in širjenje tapas kulture med prijatelje in hedoniste ter ljubitelje dobre hrane.

POSLANSTVO
»Verjamemo, da je španska kultura prigrizkov ob vinu in ostalih pijačah (tapas kultura), ključ do bolj zabavnega in kvalitetnega druženja s prijatelji in pomeni naslednjo stopnjo evolucije medčloveške interakcije v barih in doma.«

Španska vas smo ljudje, ki verjamemo, da so omejitve le v naših glavah, ljudje ki verjamemo, da vsak posameznik gleda na svet skozi svoje oči, a se ob enem zaveda, da je del človeške skupnosti, del ekipe, kjer je vedno prostor za različnost, a nikoli za sebičnost. Španska vas smo ljudje in skupnost, ki se zaveda, da ekipa vedno zmaga in da človek svoj hedonistični potencial uživa le v družbi.


IMG_4467

 

TAPAS KULTURA – »Jej, ko piješ in pij, ko ješ.«
Dokaj preprosto načelo, ki jasno povzema tapas filozofijo kvalitetnega druženja s prijatelji. Torej tapasi so prigrizki, ki obsegajo vse od povsem enostavnih jedi kot je rezina pršuta na kruhu kot tudi bolj kompleksnih kot je npr. hobotnica po Galicijsko. Gre za manjše porcije, ki jih jemo kot bolj konkretne prigrizke ob pijači, predvsem ob druženju s prijatelji tako v barih kot doma. Ideja je ena tapa na osebo in različna tapa ob vsaki naslednji pijači.

ULIČNI BISTRO – “Kulinarika dežele je njena pokrajina v loncu.”
Naša Street food točka v BTC City-ju v Ljubljani, kjer lahko ljubitelji španske kulinarike dobijo pripravljene tapase in jedi, ki so sestavljene primarno iz delikates in produktov španskega podeželja ali so del njihove kulinarične dediščine. Za zelenjavo in sekundarne sestavine pa se radi obrnemo tudi na slovenske vasi in domačo pridelavo. Naš ulični bistro je zagotovo ena od najbolj (če ne najbolj) avtentična španska kulinarična izkušnja, ki jo lahko doživite v Sloveniji. Skoraj kot počitnice v Španiji…;)

TAPAS CATERING – »Razvajajte vaše poslovne partnerje, sodelavce ali le preprosto prijatelje!«
Pokrivamo dogodke do 100 oseb s hladno pripravljenimi prigrizki s sestavinami španskega podeželja. Kreativna in drugačna postrežba. Privat dogodki, podjetja, teambuildingi, stojnice, javne prireditve itd.

“Naj vam dobra hrana ne bo španska vas.”